Internationale kunstbeurs van Bogota keert na drie jaar terug met 300 kunstenaars

De Internationale Kunstbeurs van Bogotá, ARTBO, is woensdag ingehuldigd nadat het na drie jaar toevlucht moest nemen tot alternatieve vormen vanwege Covid-19. Het kunst evenement opent met meer dan 300 kunstenaars en 51 galeries uit 15 steden van Argentinië, België, Brazilië, Chili, Colombia en Spanje.

“Na drie jaar keren we terug in face-to-face sessies in de grote zaal van Corferias. Er is veel nieuwe inhoud, maar ik denk dat dit een weerspiegeling is van wat er de afgelopen drie jaar is gebeurd en een boodschap van de veerkracht van de kunstsector”, aldus Maria Paz Gaviria, platformmanager van de Kamer van Koophandel van Bogota.

De 16e editie van de traditionele beurs, die van donderdag tot en met zondag haar deuren opent voor het publiek, brengt dit jaar nieuwe kenmerken in de inrichting van haar ruimtes, evenals een groep curatoren die haar opnieuw bevestigen als een van de belangrijkste culturele etalages in de beeldende kunst van Colombia, aldus Gaviria.

“De terugkeer naar deze ruimte kristalliseert de mogelijkheid om nationale en internationale galeries te hebben, om opnieuw de mogelijkheid te hebben om te cureren rond de galeries en de Latijns-Amerikaanse context. Het is ook een kans voor de jonge beloften van de Colombiaanse kunst om zich bij ons aan te sluiten,” zei ze.

Tot de curatoren van deze editie behoren de Venezolaanse Gabriela Rangel, een onafhankelijk schrijfster en onderzoekster die onder meer artistiek directeur is geweest van het Museum voor Latijns-Amerikaanse Kunst van Buenos Aires en van Beeldende Kunsten en hoofdcurator van de Americas Society van New York.

Ook de Colombiaanse Inti Guerrero zal er zijn, co-curator van de 24e Biënnale van Sydney en docent van de opleiding Curatorial Studies aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten-KASK, in Gent.

Ook de Fransman Simon Castets, directeur Strategische Initiatieven van LUMA Arles en uitvoerend voorzitter van het Zwitsers Instituut in New York, neemt deel aan deze editie van de beurs.

Bron :
Foto:ccb.org.co