Iván Duque leidt in peilingen Colombiaanse presidentsverkiezingen

Uit de meest recente opiniepeiling van opiniebureau Yanhaas wordt voorspeld dat 34% van de bevolking tijdens de presidentsverkiezingen zal stemmen op Gustavo Petro en meer dan de helft zal zijn voorkeur uitbrengen voor Iván Duque.

De rechtse politicus, Iván Duque, lijkt volgens het opiniebureau de beste kaarten in handen te hebben voor de tweede en laatste ronde van de presidentsverkiezingen van Colombia, die op 17 juni wordt gehouden.

Op de vraag “Als de presidentsverkiezingen morgen zouden plaatsvinden, op welke van deze kandidaten zou u dan stemmen?” antwoordde 52% te zullen kiezen voor Iván Duque en 34% te kiezen voor het gezicht van la Colombia Humana, Gustavo Petro.

Van de 1.251 ondervraagden uit het hele land koos 14% voor een blanco stem. Hoewel de nationale trend meer aan de kant van Iván Duque (Centro Democrático) staat, overtreft Gustavo Petro hem in Bogota en het Caribisch gebied, waar hij respectievelijk 43% en 54% behaalde.

Op de vraag “Welke van de volgende kandidaten denkt u dat de presidentsverkiezingen zal winnen?” gaf 68% van de ondervraagden aan te geloven in de presidentskandidaat van Centro Democrático, die op zijn beurt ook het hoogste percentage positieve beeldvorming kreeg.

De peiling liet ook zien dat de ondervraagden een veelbelovende politieke toekomst zien in de ex-presidentskandidaat Sergio Fajardo. 74% van de deelnemers gelooft dat we meer zullen horen van de voormalige burgemeester van Medellin.