Juanes hekelt misbruik van zijn nummer door extreemrechtse Spaanse politieke partij

De Colombiaanse zanger Juanes hekelt dat de ultrarechtse Spaanse partij Vox een lied van hem heeft gemanipuleerd om politiek campagne te voeren.

Juanes heeft gevraagd om de oorspronkelijke artistieke creatie van zijn lied ‘A Dios le Pido’ te respecteren na de publicatie van een video waarin een Vox-sympathisant het lied heeft gemanipuleerd en de tekst heeft veranderd in ‘A Vox le Pido’.

Op zijn social media kanalen gaf Juanes een reactie op het gebeuren: “Een enorme droefheid en verontwaardiging vullen mijn hart op dit moment. Een paar uur geleden heb ik gezien en gehoord hoe iemand van een politieke partij in Spanje mijn lied “A Dios le Pido” heeft gemanipuleerd om een politieke campagne te voeren. Ik vraag alle betrokkenen om te stoppen met het uitzenden van de video en de oorspronkelijke artistieke creatie te respecteren, die, zoals u weet, wereldwijd beschermd wordt door de wetten op de intellectuele eigendom. Ik behoud mij het recht voor om alle rechten uit te oefenen die de wetten mij verlenen, zodat de integriteit van mijn lied wordt gerespecteerd.”

Vox is een extreemrechtse Spaanse politieke partij die autonome gemeenschappen willen afschaffen en de macht terugbrengen naar Madrid, verbieden van abortus, tegengaan van illegale immigratie en het deporteren van criminele immigranten.

Bron :
Foto:Juanes Instagram