Kort nieuws – dinsdag 18 juli

Verenigde Staten doneren 42 miljoen dollar aan Colombia

President Ivan Duque heeft een ontmoeting gehad met Adam Boehler, CEO van de Amerikaanse International Development Finance Corporation en Robert O’Brien, U.S. National Security Advisor. De Amerikaanse regeringsdelegatie kondigde aan dat de Verenigde Staten Colombia zal steunen met een extra 42 miljoen dollar om de noodsituatie in het land veroorzaakt door COVID-19 aan te pakken. Na de ontmoeting kondigde president Duque de gezamenlijke strategie “Colombia Crece” aan, die gericht is op economische reactivering en de strijd tegen de drugshandel.

Meer dan 300.000 Colombianen zijn hersteld van het coronavirus

Het totale aantal gevallen van coronavirus in Colombia is maandag 17 augustus gestegen tot 476.660, nadat gezondheidsautoriteiten 8.328 nieuwe infecties hadden bevestigd, na het verwerken van 32.723 coronatests in de afgelopen 24 uur. Maandag zijn 275 mensen overleden aan het virus dat het totaal brengt op 15.372. Het aantal mensen dat hersteld zijn van de longziekte staat nu op 301.525.

Beloning uitgeloofd in onderzoek naar bloedbad in Samaniego

De regering van Colombia heeft een beloning van tweehonderd miljoen peso (circa 44.000 euro) uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de arrestatie van de moordenaars die afgelopen weekend een bloedbad hebben veroorzaakt in Samaniego door acht jongeren te doden tijdens een feest.

Aardverschuiving in Antioquia bij snelweg

Een aardverschuiving vond deze maandag plaats in het departement Antioquia, vlakbij de gemeente Amagá. Een snelweg die Medellín met het zuidwesten van het departement zal verbinden, wordt daar aangelegd. De gebeurtenis veroorzaakte geen doden, gewonden of vermisten. De aardverschuiving vond plaats in een gebied dat bekend staat als La Siria, ver van de weg van Medellín naar Bolombolo en had geen invloed op het verkeer.

Bron :
Foto's:ElTiempo/Leonardo Castro/presidencia.gov.co