Kort nieuws – zaterdag 29 augustus

Drie mensen vermoord in Andes, Antioquia

Drie mensen zijn donderdagavond vermoord in de gemeente Andes in het departement Antioquia. Alle drie slachtoffers waren mannen waarvan 1 minderjarig (14 jaar). Volgens de autoriteiten vond het misdrijf plaats om 20.30 uur in het dorp Cañaveral Bajo, bij een boerderij genaamd Tumaco. De autoriteiten geven aan dat het mogelijk een geschil was over de verkoop van verdovende middelen in dat gebied.

Foto:AlcaldiaDeCali Twitter

Twee personen opgepakt voor de moord op vijf jongeren in Cali

President Ivan Duque kondigde vrijdag aan dat twee van de verantwoordelijken voor de moord op 5 jongeren in de wijk Llano Verde in Cali, gevangen zijn genomen. Duque zegt dat dankzij het werk van het Openbare Ministerie en de nationale politie de twee opgepakt konden worden. “We zullen de georganiseerde misdaad met al onze vastberadenheid blijven bestrijden”, aldus Duque.

Miguel Ángel López/foto: cyclingweekly/Twitter

Tour de France: Miguel Ángel López knalt tegen verkeersbord op

Op de eerste dag van de Tour de France gleed Miguel Ángel López van de weg en knalde tegen een verkeersbord op. De vier Astana-renners besloten na 46 kilometer wat vlotter door te rijden, maar dat werd door de regenachtige dag meteen afgestraft. De Colombiaan slipte weg in een bocht en eindigde tegen een verkeersbord. Zijn helm bood hem bescherming en wist alsnog samen met zijn ploeg over de finish te komen.

Ernesto Lucena/foto:elpais.com.co

Colombiaanse voetbalcompetitie wordt in september hervat

De hoogste voetbalcompetitie van Colombia zal in september worden hervat, zei sportminister Ernesto Lucena op vrijdag, hoewel wedstrijden zullen plaatsvinden zonder toeschouwers. De competitie werd in maart opgeschort vanwege het coronavirus. “Vandaag is het goede nieuws voor Colombia dat we uiterlijk in de derde week van september voetbal zullen hebben”, zei Lucena tijdens een tv-uitzending van president Ivan Duque. “Het speelt zich af achter gesloten deur – dat hebben we vanaf het begin gezegd – er zal geen ruimte zijn voor het publiek.”

Bron :
Foto:andes-antioquia.gov.co