Kunstwerk Gabriel García Márquez arriveert in Europa als eerbetoon

Zaterdagmiddag is in de haven van Antwerpen een speciale container verwelkomd die beschilderd is met het portret van Nobelprijswinnaar Gabriel García Márquez. Het Gemeentelijk Havenbedrijf en de Colombiaanse ambassade van België verwelkomden het kunstwerk als eerbetoon aan de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez.

De container maakte aan het Museum aan de Stroom (MAS) een tussenstop op weg naar Brussel, waar een herdenking van de gevierde Colombiaanse schrijver wordt georganiseerd met deelname van het Europees Parlement.

Het kunstwerk beschildert door het Colombiaans bedrijf “Vertigo Graffiti” is geschonken door Sociedad Portuaria uit Cartagena. “Het eerbetoon georganiseerd door de ambassade van Colombia in Brussel, Marca País en het Europees Parlement, is de eerste grote erkenning dat de Europese instellingen wijden aan de Nobelprijswinnaar sinds zijn dood in april”, zei de minister van Buitenlandse Zaken via een verklaring.

De voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz zei, dat het een eer is als voorzitter van het Europees Parlement deel te mogen nemen aan dit eerbetoon aan een schrijver die ons een wereld vol magie en onvergetelijke fantasie heeft gegeven.