Mogelijk een vierde stadsdeel van Bogotá in strikte quarantaine

De burgemeester van Bogotá, Claudia López, gaat de mogelijkheid bespreken of een vierde sector in de stad in strikte quarantaine moet.

De hoofdstad was in drie sectoren verdeeld die na elkaar voor twee weken in strikte quarantaine zijn gegaan. De quarantaine voor het laatste stadsdeel eindigt op 14 augustus. López had eerder deze week al aangegeven dat deze drie stadsdelen niet nog een keer in een strikte quarantaine gaan.

López overweegt om de wijken Usaquén, Teusaquillo en Candelaria, die het quarantaine roulatieschema ontliepen, alsnog in quarantaine te doen. De minister van Volksgezondheid, Fernando Ruiz Gómez, had maandag al aangegeven dat een vierde stadsdeel (Usaquén, Teusaquillo en Candelaria) vanaf 14 augustus in quarantaine zal gaan en hier al met López over had gesproken. Echter, heeft de burgemeester van Bogotá dit nog niet bevestigd. Ze geeft aan de quarantaine van de drie stadsdelen te willen evalueren voordat ze er een vierde stadsdeel aan toevoegt.

“We blijven samen met epidemiologen en economen de beste maatregelen evalueren om de eerste piek in augustus te passeren en een nieuwe norm voor zorg vast te stellen”, aldus burgemeester López.

Ze gaf aan dat ze donderdag een persconferentie gaat geven over de nieuwe maatregelen voor de hoofdstad om het coronavirus in haar  stad in te dammen.

Bron :
Foto:hsbnoticias