Netflix streamt Colombiaanse serie El Robo del Siglo

Netflix heeft vrijdag weer nieuwe content toegevoegd aan zijn streamingdienst, waaronder een ideale serie voor iedere fan van La Casa de Papel, maar dit keer speelt het zich af in Colombia en is het gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

De Colombiaanse serie El Robo del Siglo (Overval van de Eeuw) gaat, net als La Casa de Papel, over een grote bankoverval. De serie gaat terug naar 1994 toen de overval van de eeuw in Colombia werd gepleegd. Een groep overvallers plunderden daar de Centrale Bank van Colombia, Banco de la República. Maar liefst 33 miljoen Amerikaanse dollars werd er gestolen. Daarmee werd Colombia volledig op zijn kop gezet. De gebeurtenissen die de aanleiding voor de overval vormen, de overval zelf én de gevolgen vormen de rode draad in de serie.

De overvallers – onder leiding van ‘Chayo’ (Andrés Parra), ‘El Abogado’ (Christian Tappan) en ‘Doña K’ (Marcela Benjumea) – besluiten het risico te nemen om de Centrale Bank van Colombia te overvallen. Echter, de bank wordt beschouwd als één van de best beveiligde gebouwen ter wereld.

De serie werd niet alleen gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen, maar ook op het boek van journalist Alfredo Serrano Zabala. Deze serie is gemaakt door Pablo González (regisseur van ‘Los fierros‘) en Camilo Prince.

Bron :
Netflix/foto: Netflix