Nieuwe Colombiaanse vrachtluchtvaartmaatschappij opereert vanuit Barranquilla

Panamericana Airlines, een Colombiaanse vrachtluchtvaartmaatschappij opgericht in Barranquilla onder leiding van Thomas Friese, kondigde aan dat het in de tweede helft van augustus van start zal gaan.

In een interview voor de Colombiaanse krant El Heraldo zei Ronald Peña, Expansion Manager van Panamericana Airlines, dat de maatschappij eerst een internationale dienst zal aanbieden naar Miami en Caracas. “We hebben de eerste vlucht voor 17 augustus gepland, maar het is een proces dat de coördinatie met andere internationale luchthavens vereist,” zei hij.

Ronald Peña verklaarde dat de operationele basis Barranquilla zal zijn. Hij benadrukte de voordelen die de stad biedt voor de geografische omstandigheden, die helpen om brandstof te besparen en een grotere capaciteit voor vrachtvervoer te gebruiken.

Peña zei dat Panamericana Airlines een alternatieve vrachtvervoerder is met nationale en internationale bestemmingen voor grote maatschappijen die in Barranquilla gevestigd zijn, zodat hun zendingen sneller aankomen of vertrekken. “Er is een centralisatie in de internationale luchthaven El Dorado (Bogotá), waar bijna 90% van de vracht van het land binnenkomt en vertrekt, wat leidt tot filevorming van het luchtverkeer, die de levering vertraagt”.

Hij voegde eraan toe dat met de start van de activiteiten 30 directe banen zullen worden gegenereerd, maar hij hoopt het jaar af te sluiten door 300 banen mogelijk te maken.

Volgens de website van Panamericana Airlines zal de cargomaatschappij beginnen met zes vrachtvliegtuigen: drie Boeing 747-400, twee 757-200 en één 777. De vrachtluchtvaartmaatschappij zal haar diensten aanbieden zowel in Colombia als in andere landen in Amerika, Europa en Azië.

Bron :
Foto:Panamericana Airlines