Pearl Jam geeft voor het eerst concert in Colombia

Eddie Vedder, leadzanger van de Amerikaanse rockband Pearl jam, sprak het Colombiaanse volk in precair Spaans toe tijdens het eerste concert van de band in Bogotá.

Woensdagavond tijdens het allereerste concert van Pearl Jam in Bogotá sprak Eddie Vedder de menigte in het Spaans toe met de woorden: “Ik ga iets zeggen wat ik nooit eerder heb gezegd. Hola Bogotá! We verliezen onze maagdelijkheid met Colombia. ”

De set bestond uit Pearl Jam’s hits en rariteiten, een versie van Pink Floyd’s “mother” en Neil Young’s ‘Rockin’ in the free world”.

Tussen de nummers door sprak Vedder met de fans in hun moedertaal. Op een gegeven moment trok hij zijn trui uit om zijn t-shirt zichtbaar te maken met de tekst “Por una Colombia que dice No a la violencia contra las mujeres” (Voor een Colombia dat nee zegt tegen het geweld tegen vrouwen).

“Jullie hebben ons ontvangen op een manier die we nooit hadden verwacht, we nemen mooie herinneringen met ons mee,” zei Vedder aan het einde van de show.

Pearl Jam’s Latijns-Amerikaanse tournee eindigt zaterdag (29 november) in Mexico City. De tour begon 4 november in Santiago. De Latijns-Amerikaanse tour bestond uit negen steden waarvan vijf bestemmingen in Brazilië waren.

CUvdPN7W4AAZN4h CUwKlsfWIAEemzG