President Petro wil elektriciteitsproductie en connectiviteit uitbreiden

President Gustavo Petro, heeft de gemeenschapsorganisaties Acción Comunal uitgenodigd deel te nemen aan een strategie om het bereik van glasvezel- en breedbandnetwerken uit te breiden, zo meldt de website van de regering.

Bij de afsluiting van de Nationale Volksgemeenschap, in de Nationale Universiteit van Colombia in Bogotá, riep hij de Acción Comunal van Colombia op om samen met andere volksorganisaties een grote alliantie te vormen om een enorm netwerk van elektriciteitsopwekking in het land op te bouwen, met als doel om van de gebruikers eigenaren van deze openbare dienst te maken en om de boerenmanieren van voedsel te versterken, alsmede om vooruitgang te boeken in de strijd tegen honger.

Hij waarschuwde dat er vandaag miljoenen Colombiaanse mannen en vrouwen zijn die zelf elektrische energie kunnen opwekken en kunnen bijdragen tot verlaging van de tarieven van de dienst en die energie zelfs kunnen verkopen op de nationale markt.

Hij legde uit dat hij de weg wil openen, niet naar een wereld van marktregulering die de gebruiker van openbare diensten via de rekeningen op de knieën krijgt, maar om de gebruikers om te vormen tot eigenaars van de opwekking van elektrische energie in Colombia.

Het staatshoofd herinnerde eraan dat zijn regering aanzienlijke middelen uittrekt voor de aanleg, verbetering en ingebruikneming van 30.000 kilometer plattelandswegen in het hele land, waarvan er vele volledig verwaarloosd zijn, een strategie die de steun van Acción Comunal vereist.

De president wees erop dat Acción Comunal kunnen bijdragen tot de uitbreiding van deze verbindingsnetwerken, zowel op het platteland als in de stad, zodat kinderen kunnen studeren en hun kennis kunnen aanvullen en tegelijkertijd de ontwikkeling van volksorganisaties in Colombia kunnen bevorderen.

In deze zin stuurde de gouverneur een boodschap van eendracht naar de Acción Comunal en de verschillende sociale organisaties, waaronder de inheemse en Afro-Colombiaanse gemeenschappen.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co