Regering geeft eerste licentie vrij voor medicinale cannabis

Het Ministerie van Gezondheid (Minsalud) in Colombia ondertekende de eerste licentie voor de productie en de bereiding van derivaten van cannabis voor medische doeleinden in Colombia. Deze eerste vergunning werd toegekend aan de Canadese firma PharmaCielo.

Met deze licentie kan het Canadese bedrijf geneesmiddelen produceren uit cannabis zoals oliën, harsen en extracten. Deze producten, die ook voor de export bedoeld zijn, zullen volgend jaar in de verkoop gaan.

PharmaCielo, gevestigd in Colombia in de gemeente Rionegro (Antioquia), is bevoegd om machines en technologie te importeren, onderzoekslaboratoria te bouwen, pilots uit te voeren met een aantal planten en het aan te passen en te implementeren op de locatie in Rio Negro.

Echter, wordt er niet toegestaan om marihuana te kweken door het bedrijf. De licenties voor productie en fabricage zijn geen licenties voor het kweken, aldus een omschrijving van de licentie.

De licenties om het te kweken moet worden aangevraagd bij de Nationale Narcotica Raad. Dit kan alleen als een bedrijf in het bezit is van een licenties voor productie en fabricage.

PharmaCielo heeft een overeenkomst met de Universiteit van Antioquia om de verwerking van producten afkomstig van medicinale planten te onderzoeken.