Shakira geeft wervelende show in Ziggo Dome Amsterdam

Shakira betrad zaterdag het podium van Ziggo Dome en zette met haar show de hele zaal in vuur en vlam. Het concert, dat de Colombiaanse zangeres vorig jaar in november uitstelde door stemproblemen, vervulde alle verwachtingen.

Shakira opende het concert in Amsterdam met “Estoy aqui”, een klassieker van haar debuutalbum Pies Descalzos(1995) en verwelkomde het publiek met de woorden “Goedenavond Amsterdam”. Hoewel ze tijdens haar eerste lied nog niet helemaal stemvast was, zette zij een spectaculaire openingsact neer met veel confetti, vuurwerk en een wervelende lichtshow.

De nummers tijdens Shakira’s El Dorado concert volgden elkaar in een hoog tempo op, waardoor het publiek zich volledig overgaven aan de charmes van de Colombiaanse. “She Wolf”, “Chantaje” en “Me Enamoré” brachten het publiek massaal in beweging.

Ze bedankte al haar fans voor hun steun toen ze haar wereldtour in november vorig jaar moest uitstellen vanwege stemproblemen. Ze zei ook dat ze heel erg blij was om na zeven jaar weer in Nederland te mogen zijn.

Het was een bijzondere avond voor Shakira. Het was voor het eerst dat haar zoontjes Milan (5) en Sacha (3) haar concert bezochten. “Dit is een heel speciale avond voor mij. Mijn kinderen zijn hier aanwezig! Ze gaan voor het eerst een show van hun moeder zien”, zei de geëmotioneerde Shakira.

Vol energie danste ze op het podium, maar het deed haar sterke stem niet minder klinken. Het publiek kon onmogelijk stilzitten op onder andere het WK-lied “Waka Waka” en “Hips Don’t Lie”. Shakira sloot haar concert af met haar hit “La Bicicleta” en nam onder een hemel van dwarrelende confetti afscheid met het woord “dankjewel”.

De Colombiaanse zangers zette een zeer gevarieerd programma neer dat bestond uit een mix van poprock, electropop, reggaeton, latinpop en dance. Er was zelf een moment van reggae en tijdens een buikdans act liet zij ook nog oosterse invloeden horen.