Shakira opent zevende school in Colombia

Zangeres Shakira opent met haar stichting Pies Descalzos een nieuwe school in haar geboortestad Barranquilla.

De stichting Pies Descalzos van de Colombiaanse superster is een samenwerking aangegaan met de FC Barcelona Foundation. Dit is de stichting van de gelijknamige voetbalclub waar Gerard Piqué speelt, de vriend van Shakira.

De school Institución Nuevo Bosque, de zevende op rij van Pies Descalzos, wordt gebouwd in een van de arme wijken in Barranquilla.

De Colombiaanse zangeres richtte in 1997 stichting Pies Descalzos op. “Toen we twintig jaar geleden begonnen scholen te bouwen in Colombia, kozen we voor afgelegen gebieden waar helemaal niks was – geen infrastructuur, wegen of drinkwater”, aldus Shakira.

“We bouwden scholen op plekken waar de overheid zich niet liet zien en waar duizenden kinderen geen toegang tot goed onderwijs hadden. De transformatie begon meteen – er werden banen gecreëerd, ondervoedingsproblemen verminderen dramatisch en de studenten deden het heel goed.”

In een video gedeeld door FC Barcelona gaat Shakira dieper in op het belang van investeren in het onderwijs. “We leven in een geglobaliseerde wereld en we moeten investeren in kinderen als we een welvarende wereld willen. Het helpen van kinderen is de meest effectieve manier om armoede uit te roeien”.

Institución Nuevo Bosque zal haar deuren over twee jaar openen. In december vorig jaar werd een school van haar stichting uitgeroepen tot de beste openbare school van Colombia.

Bron :
billboard.com