Shakira sluit haar El Dorado wereldtournee af in Colombia

Shakira sluit vandaag haar El Dorado world tour af in haar eigen geboorteland Colombia. Haar laatste El Dorado concert zal ze vanavond geven in het Simón Bolívar park in Bogotá.

Megaster Shakira startte haar El Dorado wereldtournee op 3 juni in Hamburg in Duitsland. De tournee zou in november 2017 beginnen, maar door een bloeding bij Shakira’s rechte stemband, die ze tijdens haar laatste repetitieronde had opgelopen, werd de hele tour uitgesteld tot midden 2018.

In Bogotá zal ze haar zesde wereldtournee afronden waarbij ze met haar El Dorado tour 55 shows heeft verzorgd in Europa, Azië, Noord-Amerika en Latijns-Amerika. Haar tour is vernoemd naar haar Album El Dorado die op 26 mei 2017 werd gelanceerd.

Voor de Colombianen is haar El Dorado optreden niet geheel nieuw. Shakira heeft al eerder dit jaar een tip van de sluier laten zien. De Colombiaanse mocht op 19 juli de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caraïbische Spelen openen in haar geboortestad Barranquilla. Tijdens de openingsceremonie van het sportevenement zong ze repertoire van haar El Dorado world tour.

Ook al woont Shakira voor lange tijd in het buitenland, ze blijft erg betrokken met haar geboorteland. Met haar stichting Pies Descalzos (Blote Voeten) die zij in 1997 oprichtte wil ze gelijke kansen voor kinderen, wat onder meer resulteerde in de bouw van vier scholen in verschillende Colombiaanse steden. De popster sloeg vrijdag de eerste paal van twee scholen die gebouwd worden door haar stichting.

Tijdens de start van de bouw van een school in Cartagena en Barranquilla deed Shakira een oproep aan de Colombiaanse regering om meer te investeren in het onderwijs. Volgens de zangeres moet de regering meer doen om onderwijs toegankelijker te maken om vooral armere kinderen dezelfde toegang tot een opleiding te bieden. Daarnaast moet de regering de bestaande onderwijsinstellingen betere faciliteiten krijgen.