Trump noemt Miss Universe Paulina Vega een hypocriet

Donald Trump, mede-eigenaar van de Miss Universe verkiezingen, heeft zondag de bal teruggekaatst naar regerend Miss Universe Paulina Vega. Trump noemde haar in een Twitterbericht een hypocriet. “Miss Universe, Pauline Vega, bekritiseerde mij over het vertellen van de waarheid over illegale immigranten, maar dan zegt ze dat ze de kroon wil houden – Hypocriet”.

trump-twitter

Trump heeft een paar weken geleden, bij de lancering van zijn kandidatuur voor het presidentschap, bijzonder hard uitgehaald naar Mexicanen.
Hij kondigde de bouw van een muur aan om Mexicanen uit de VS te houden en zei dat de VS  een dumpingplaats is geworden voor de problemen van alle anderen. “Als Mexico zijn mensen stuurt, sturen ze niet de besten. Ze sturen mensen met een heleboel problemen, en ze brengen die problemen naar ons. Zij brengen drugs, zij brengen misdaad, het zijn verkrachters. Ik neem aan dat er goede mensen tussen zitten, maar ik praat met grenswachters en zij zeggen ons wat we binnenkrijgen”, aldus Trump.

De opmerkingen leidden tot een golf van afkeuring, onder meer van Spaanstalige Amerikanen, die de opmerkingen “absurd”, “racistisch”, “onwetend” of “anti-Spaans” noemden.

De Colombiaanse Pauline Vega had tot dusver niet gereageerd. Donderdag 2 juli liet ze haar stem horen als regerend Miss Universe. “Ik vind de opmerkingen van meneer Trump onrechtvaardig en kwetsend,” schreef Paulina Vega op Instagram. “Als een Colombiaanse en als Miss Universe, wil ik mijn steun betuigen en de gevoelens van de Latijnse gemeenschap bevestigen.”

Vega zei dat ze niet van plan was om haar kroon af te staan, omdat de Miss Universe organisatie veel zinvol  sociaal werk doet in verschillende gemeenschappen over de hele wereld.