Vier dagen Colombiaanse muziek en cultuur in Festival ColorEs Colombia

Van 8 t/m 11 december vindt de eerste editie van het Festival ColorEs Colombia plaats op drie verschillende locaties in Nederland. Het festival gewijd aan de Colombiaanse cultuur focust zich op de ‘Nieuwe Colombiaanse muziek’.

Hedendaagse muziek en cultuur uit Colombia staan centraal in het festival ColorEs Colombia, vier dagen met concerten, exposities en lezingen op verschillende locaties in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Hoofdgasten zijn het gevierde Guafa Trio en de jonge en sprankelende folkore-band La Jagua op 9 december in het Bimhuis en in De Doelen (Rotterdam) op 10 december.

Het Guafa Trio is een van de invloedrijkste groepen van dit moment, met op traditionele leest geschoeide muziek die op een vernieuwende, opzwepende manier uitgevoerd wordt. Het trio speelt werk uit Midden-Colombia (Andes) en het Oostelijke gedeelte (Los Llanos Orientales).

Een zeer jonge exponent van de nieuwe Colombiaanse Muziek is het 11-koppige La Jagua. Deze energieke band mengt traditionele stijlen uit de beide kustgebieden en de Andes, wat resulteert in een unieke ‘mestizaje’, ofwel kruisbestuiving.

Naast deze twee dubbelconcerten is er op 11 december in het Bijlmer Parktheater een speciale Latin Crossroads-editie met het Guafa Trio, fluitist Ronald Snijders en pianist Juan Pablo Dobal, zoals gebruikelijk o.l.v. percussionist Jaime Rodríguez.

diego_pombo
Op 3 december is de opening van de tentoonstelling van de Colombiaanse beeldende kunstenaar Diego Pombo met zijn serie Bolivar Enamorado bij Gallery Art Singel 100 in Amsterdam. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 18 december.

diego-pombo-700x486
Op 8 december wordt in Instituut Cervantes in Utrecht een Lezing gehouden: “De muziek van het Pacifische kustgebied van Colombia en haar nieuwe makers” door Diego Pombo.

Voor een uitgebreid programma bezoek de website van  Festival ColorEs Colombia