Vier Latin Grammy Awards voor Colombia

Donderdagavond vonden in Las Vegas (Verenigde Staten) de belangrijkste prijsuitreiking van de Latijnse muziekindustrie plaats, de twintigste editie van de Latin Grammy Awards. Samuel Torres & Nueva Sinfonia, Andrés Cepeda, Fonseca en Puerto Candelaria & Juancho Valencia waren de Colombiaanse muzikanten die een Grammy in de wacht sleepten.

Alhoewel er 31 nominaties waren voor de Colombiaanse artiesten, gingen er vier met de felbegeerde Grammy Award naar huis.

Fonseca won de prijs in de categorie ‘Best Traditional Pop Vocal Album’ voor ‘Agustín’. De Colombiaanse zangeres zei: “Hartelijk dank aan iedereen. Dit is een heel bijzonder album geweest, ik heb het met 13 producers samen gewerkt. Het was een hele leuke puzzel om te doen.  Deze prijs is voor Colombia, zodat we ons niet laten polariseren.”

Andrés Cepeda won een Grammy voor ‘Best Traditional Tropical Album’ voor ‘Andrés Cepeda Big Band (En Vivo)’. Tijdens zijn toespraak zei hij: “Hartelijk dank, we zijn vereerd dat we hier zijn. Een album dat ik wil opdragen aan de nagedachtenis van mijn vader die me geleerd heeft om van bolero’s te houden. Aan allen die mij hebben gesteund en voor Colombia met alle liefde van de wereld, deze Grammy is voor jullie.”

Puerto Candelaria & Juancho Valencia wonnen ‘Best cumbia/vallenato album met ‘Yo Me Llamo Cumbia’. De componist dankte zijn familie en broers en zussen en allen die in zijn werk geloofden. Aan het eind van zijn toespraak deed hij een verzoek: “Colombia, moge de vrede ons niet doden. Hartelijk dank.”

Tot slot wonnen Samuel Torres & La Nueva Filarmonía de prijs voor ‘Best Classical Music Album’.

De Colombiaanse rockster Juanes (zie foto) werd gekozen tot ‘Persoon van het Jaar’ voor zijn twee decennialange muziekcarrière die hem tot een legende van de Latijnse muziek hebben gemaakt. Bijna op het randje van de tranen en verrast was Juanes toen een van zijn idolen, Lars Ulrich (Metallica) zich tot zijn bewonderaar verklaarde door hem de prijs te geven.

Bron :
Foto:noticiasxtra