Viva Air gaat Medellín en Bogotá verbinden met zeven andere steden in Colombia

Deze routes zullen worden uitgevoerd zoals gedefinieerd door het Aerocivil, in de fase van het herstel van de activiteiten van de luchtvaartmaatschappijen.

Vliegtuigmaatschappij Viva Air heeft bevestigd dat in deze eerste fase van de reactivering van het nationale luchtruim zij de steden Medellín en Bogotá met elkaar zullen verbinden en dat vanuit deze hoofdsteden zal worden gevlogen naar Pereira, Monteria, Cartagena, Santa Marta, Barranquilla, San Andres en Cali.

Francisco Lalinde, Vice President operations van Viva Air, liet dit weten aan Caracol Radio en zei: “op de internationale markt hebben we de route naar Lima vanuit Bogota en naar Miami vanuit Medellín aangevraagd”.

Hij zei dat deze internationale routes in afwachting zijn van een definitief besluit door de Colombiaanse regering en zodra “we duidelijkheid hebben over de datum van herstart, zullen we het communiceren met onze reizigers”.

Lalinde zei dat ze klaar zijn om te vliegen en hebben zich voorbereid op de hervatting van de vluchten tijdens de quarantaine in het land en dat is waarom Viva Air de eerste luchtvaartmaatschappij in het land was die het Biosecurity Check In certificaat heeft, ontwikkeld door het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme van Colombia, verleend door Icontec (Colombiaans Instituut voor Technische Normen en Certificering) en ondersteund door de World Tourism Organization.

Lalinde zei dat ze op deze manier de veiligheid van klanten en werknemers binnen de organisatie kunnen worden gegarandeerd.

Hij zei dat de exploitatie van de luchtvaartmaatschappij een volume van 108 lijnvluchten per week zal hebben, maar dit volume komt overeen met 12% van de vluchten die hij regelmatig maakte voor de pandemie.

Tot nu toe is het bekend dat er in deze eerste fase van de vluchten een beperking is van zes operaties per uur op de luchthaven El Dorado van Bogota en vier uur in de overige luchthaventerminals van het land, om te zorgen voor de COVID-19 gezondheidsprotocollen en om congestie te voorkomen, zowel in de wachtkamer als op de vliegvelden.

Bron :
caracol.com.co/foto Viva Air