Vluchten van Medellín naar Bucaramanga en Pereira hervat

De internationale luchthaven José María Córdova in Rionegro hervatte dinsdag twee vluchten van en naar Pereira en Bucaramanga.

President Ivan Duque was aanwezig op het vliegveld om de eerste vlucht vanuit Bucaramanga bij te wonen, die om ongeveer 9.40 uur in Rionegro aankwam. Vervolgens vertrok om 10:20 uur de tweede vlucht vanaf de luchtterminal naar Pereira verzorgd door luchtvaartmaatschappij EasyFly.

“Dit is zonder twijfel een geweldige mijlpaal, deze stap is erg belangrijk voor de economische reactivering, we willen de nationale regering de opening van de luchthavens Carepa, El bagre en Medellín (Olaya Herrera) voorstellen”, verklaarde de gouverneur Luis Fernando Suárez Veléz vanaf het vliegveld dat l

De volgende bestemmingen die naar verwachting zullen worden goedgekeurd om vanaf de luchthaven José María Córdova te vliegen zijn Armenië, Manizales en San Andrés

Aan het einde van Duque’s rondleiding door de faciliteiten van de luchthaven José María Córdova, legde de president een openbare verklaring af waarin hij nogmaals de intentie bevestigde om de luchtvaartsector nieuw leven in te blazen door nieuwe routes vanuit Bogotá te openen.

Tot op heden heeft het technische team van de burgerluchtvaart de implementatie van het COVID-19 gezondheidsprotocol op 16 luchthavens in Colombia geïnspecteerd.

De nationale regering heeft vorige week, via het ministerie van Binnenlandse Zaken, toestemming gegeven voor de start van het proefplan voor de reactivering van vluchten vanaf de luchthaven José María Córdova in Rionegro, na voorafgaand verzoek van de lokale leiders.

De volgende bestemmingen die naar verwachting zullen worden goedgekeurd om vanaf de luchthaven José María Córdova te vliegen zijn Armenië, Manizales en San Andrés.

Bogotá zal in september de eerste verbinding tussen Medellín en Bogotá reactiveren, die door vliegmaatschappij Viva Air uitgevoerd zal worden. Viva Air voegt zich bij de luchtvaartmaatschappijen EasyFly en Satena, die ook deel uitmaken van de eerste fase van reactivering die door de nationale regering is aangekondigd en die slechts 12% van de luchtcapaciteit van het land zullen innemen. 

Deze eerste fase van de operatie begint door de steden Medellín en Bogotá met elkaar te verbinden, en vanuit deze twee steden vliegen we naar Pereira, Montería, Cartagena, Santa Marta, San Andrés en Barranquilla, zoals gedefinieerd door de burgerluchtvaart in fase ( 1) van het herstel van de luchtvaartactiviteiten,” onthulde Francisco Lalinde, de vicepresident van operations van Viva Air. 

Met betrekking tot de internationale markt onthulde Francisco Lalinde ook dat de luchtvaartmaatschappij de regering toestemming had gevraagd om de route naar Lima vanuit Bogotá en Medellín te exploiteren; en de route Miami-Medellín. “Deze internationale routes zijn in afwachting van een definitieve beslissing en zodra we duidelijkheid hebben over de startdatum, zullen we dit doorgeven”, zei hij. 

Bron :
Foto:Gobernación de Antioquia