VS, Canada en Mexico steunen Colombia bij ontruiming landmijnen

President Obama heeft steun toegezegd van de Verenigde Staten, Canada en Mexico om te helpen bij het ontruimen van landmijnen in Colombia.

De Verenigde Staten, Canada en Mexico gaan ontmijningsprogrammas in Colombia steunen, dat heeft Obama bekend gemaakt tijdens de top van de drie leiders van de VS, Canada en Mexico in het Canadese Ottawa.

“In onze eigen halfrond een historisch akkoord in Colombia, een belangrijke stap in de richting van vrede. Onze drie landen gaan de Colombianen helpen met het verwijderen van de landmijnen, als slechts een voorbeeld van de inspanningen om de onderhandelingen te versterken”, aldus Obama bijgestaan door de Canadese president Justin Trudeau en de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto.

“De drie leiders zijn een groot voorstander van de inspanningen van president Santos om het vredesakkoord af te ronden met de FARC-guerrilla’s. Verenigde Staten, Canada en Mexico ondersteunen de VN-missie om toezicht te houden op de wapenstilstand en de controle op de overgave van wapens door de FARC “, aldus de tekst van de verklaring van de drie leiders.