Wereldberoemde graffitikunstenaar Hopare aan het werk in Colombia

De wereldberoemde Franse graffitikunstenaar Hopare heeft deze maand in Bogotá en Armenia schitterende muurschilderingen gemaakt. De kunstenaar maakte ook nog in Bogotá een portret van een Wayuu indiaan voor de tentoonstelling “Piel de concreto”.

De Franse kunstenaar begon zijn trip in Bogotá waar hij een muurschildering maakte van een portret in het blauw. Hopare was door vrienden uitgenodigd om een muur vol met portretten van hun aan te vullen met zijn eigen werk.

Een bericht gedeeld door HOPARE (@hopare1) op

Hopare was ook in de hoofdstad om deel te nemen aan de tentoonstelling “Piel de concreto”, een tentoonstelling van verschillende internationale graffitikunstenaars die de “betonnen huid” beschilderen met herinneringen. Hopare maakt een muurschildering van een Wayuu indiaan. Dit volk leeft op de grens van Colombia en Venezuela en is het laatste nomadenvolk in Colombia.

Een bericht gedeeld door HOPARE (@hopare1) op

Na zijn bezoek in Bogotá bezocht de Fransman Armenia in het departement Quindío. Daar maakte hij een groot portret op een basketbalveld. Op zijn Instagramaccount laat Hopare een video zien vanuit een drone waarin zijn kunstwerk vanuit de hoogte schitterend in beeld komt. Vandaag maakte hij “snel”, zoals hij berichtte op Instagram, een muurschildering in een wijk van Armenia.

Een bericht gedeeld door HOPARE (@hopare1) op

Een bericht gedeeld door HOPARE (@hopare1) op

Een bericht gedeeld door HOPARE (@hopare1) op

Hopare’s creaties zijn allemaal ontworpen vanuit een perfecte geometrie, in een grafische abstracte stijl. Vaak gebruikt hij gezichten in zijn werk bewerkt met variaties van rechte en gebogen lijnen die door elkaar verweven zijn. Dit complexe lijnenpatroon geeft een intense dynamiek aan de portretten wat kenmerkend is voor zijn stijl.

Hopare was in Colombia vanwege het jaar van Colombia-Frankrijk 2017. Dit is een samenwerking tussen beide landen waarbij de culturele, educatieve en zakelijke uitwisselingen de banden van de landen moet versterken.

De kunstenaar was voor deze samenwerking al eerder dit jaar in Colombia geweest. In maart maakte hij een muurschildering in Armenia die de diversiteit van het Colombiaanse volk aangeeft. In dezelfde maand anticipeerde hij in het Killart Festival in Barranquilla. Aan dit festival namen zo’n 16 internationale en nationale graffiti artiesten deel aan. De derde editie van het Killart festival stond ook in het teken van het jaar van Colombia-Frankrijk.

Een bericht gedeeld door HOPARE (@hopare1) op