Zes mensen vermoord in El Tambo

De autoriteiten van het departement Cauca hebben de moord op zes mensen bevestigd in het dorp Uribe, in het landelijke gebied van de gemeente El Tambo, in het westelijke deel van de regio.

Volgens informatie van de autoriteiten dwong een gewapende groep de inwoners van een van de dorpen om een ​​bijeenkomst bij te wonen en nam vervolgens zes mensen mee. Uren daarna werden de burgers dood en met schotwonden aangetroffen. De autoriteiten stellen een groep FARC-dissidenten als mogelijk verantwoordelijke voor het bloedbad.

Carlos Vela, burgemeester van El Tambo, bevestigde het nieuwe bloedbad,  hoewel hij zei dat communicatie bijna onmogelijk is vanwege de onherbergzame regio.

“We weten niet waarom, maar de communicatie ging verloren via de telefoon, maar wat we wel weten is dat de moord op deze zes mensen wordt bevestigd. Een burger bevestigde de moord op zes mensen. Ze vertelden ons ook dat de lichamen naar het gemeentelijke hoofdbureau zullen worden gebracht’, legde president Ivan Duque uit.

Evenzo verklaarden bronnen die door RCN Radio werden geraadpleegd dat achter dit nieuwe bloedbad een groep FARC-dissidenten zou zitten. Deze groep is in die regio actief staat bekend als ‘Segunda Marquetalia’.

Het gebied waar de gebeurtenissen plaatsvonden, ligt ongeveer drie kwartier van het dorp El Tambo en heeft geen permanente aanwezigheid van politie en leger.

Volgens de burgemeester is er in Uribe geen aanwezigheid van de openbare macht en ligt het dorp op de berg Santa Ana. Er is slechts een kleine groep politieagenten die deze berg bewaken. Historisch gezien waren de rebellen van ELN aanwezig in dat deel van de gemeente, die openlijk buiten de wet de oorlog hebben verklaard aan andere gewapende groepen.

Bron :
Goolge/site/praeuribeeltambocauca