ARC Gloria in SAIL Amsterdam

Sail in Amsterdam is het grootste publieksevenement van Nederland. Sail vindt eens in de 5 jaar plaats en dit jaar is de 9e editie van dit grote evenement. Vijf dagen lang vormt de Amsterdamse IJhaven het decor voor een levendig programma vol muziek, cultuur en nautische rijkdom. Tijdens Sail 2015 zullen talloze schepen te bewonderen zijn waaronder ook het Colombiaanse schip ‘ARC Gloria’.

“Met haar enorme vlag, haar enthousiaste bemanningsleden en de prachtige presentatie wanneer zij een haven binnenvaart, staat de ‘ARC Gloria’ hoog op de verlanglijst van Sailevenementen wereldwijd. SAIL Amsterdam 2015 is dan ook enorm trots, dat – na jaren van afwezigheid – de ‘ARC Gloria’ weer zal deelnemen aan SAIL!”

SAIL-in parade
Woensdag is de SAIL-in parade waarbij de internationale Tall Ships Nederland zullen binnenvaren. Colombiaanse trots ‘ARC Gloria’ zal na jaren van afwezigheid weer Amsterdam aandoen. Wil jij deze prachtige vertoning niet missen? Hieronder een tijdsplanning van de de SAIL-In Parade. De tijden zijn slechts een inschatting maar naar verwachting zal het Colombiaanse schip ‘ARC Gloria’ rond 12.00 uur de Sluizen van IJmuiden binnenvaren.

Sail-in parade

Bezoekuren
Van donderdag tot en met zondag is het praalstuk te bewonderen vanaf de kade in de IJhaven. De bezoekuren zijn t/m zaterdag 22 augustus tussen 10.00 en 23.00 uur. Op zondag 23 augustus zullen de Tall Ships van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur te bezichtigen zijn.

De ‘ARC Gloria’ kun je ook echt betreden. Hiervoor zijn de volgende bezoekuren:
Donderdag 20 augustus , vrijdag 21 augustus en zaterdag 22 augustus van 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 18.00 uur. Zondag 23 augustus van 10.00 – 12.00 uur

SAIL Thank You parade
Op zondag 23 volgt vanaf 16.00 uur de uittocht in de zogenaamde Thank You parade.
Langs het Noordzeekanaal zijn verschillende bestemmingen mogelijk om naar de SAIL-In en de Thank You parade te gaan kijken.

Informatie over de bereikbaarheid van het Noordzeekanaalgebied tijdens SAIL-in parade en SAIL Thank You parade vind je op deze plattegrond.

  ARC-Gloria