Colombiaanse marine onderschept bijna 3 ton cocaïne uit onderzeeër

De Colombiaanse marine heeft bijna 3 ton cocaïne beslag genomen dat verborgen lag aan boord van een kleine onderzeeër. De  onderzeeër met de vier inzittende werd ontdekt in de Stille Oceaan op weg naar het grensgebied tussen Guatemala en Mexico.

Door gecombineerde onderzoeken van de marine, de politie en de Amerikaanse marine-eenheden werden de drug-smokkelaars gespot. De onderzeeër vertrok volgens de Colombiaanse marine van Sanquianga National Park in het zuidwesten van de Colombiaanse provincie Nariño.

Met behulp van de United States Coast Guard werd de 11-meter lange en 1 meter brede onderzeeër onderschept in de internationale wateren en bleek het 2,8 ton cocaïne te vervoeren.

Een deel van het departement Nariño van waar de kleine onderzeeër vandaan kwam is een bolwerk van het blok van Daniel Aldana van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC), die volgens de marine grote sommen geld verzamelt van drug-smokkelaars voor toestemming om hun verdovende middelen te verzenden door de regio, vanuit het binnenland naar de Stille Oceaan.

De vier bemanningsleden van de onderzeeër zijn opgepakt in internationale wateren en zijn overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten.