Ed Sheeran geeft concert in Bogotá

De Britse singer-songwriter Ed Sheeran trad zondag op in het uitverkochte C.C. Bima Gran Carpa De Eventos in Bogotá. Op dit moment start de 24-jarige zanger uit West Yorkshire zijn wereldtour in Zuid-Amerika. Dinsdag staat Ed Sheeran in Lima, Peru en zal daarna Chili, Argentinië en Brazilië aandoen. Het was voor het eerst dat Sheeran in Colombia optradt en met zijn band het continent Zuid-Amerika bezoekt.

De Britse zanger gaf een concert in het overvolle C.C. Bima Gran Carpa in de hoofdstad van Colombia. Sheeran, geheel in Colombiaanse stijl, had tijdens het concert een voetbalshirt van het Colombiaanse elftal aan en zong met een vueltiao (Colombiaanse Sombrero) op zijn hoofd.

De talentvolle singer-songwriter leerde al op jeugdige leeftijd gitaar spelen, waarna hij tijdens zijn schooltijd startte met het schrijven van liedjes.
Zijn eerste mainstream succes behaalde Ed Sheeran in januari 2011 met zijn EP No. 5 Collaborations Project, waarmee hij het tot de tweede positie op de Itunes-hitlijsten wist te bereiken
Ed Sheeran brak in juni 2011 met zijn officiële debuutsingle ‘The A-Team’ echt door in zowel het Verenigd Koninkrijk, als in de rest van de wereld.  Ander hits waar hij groot mee werd zijn onder nadere: Lego House, Thinking Out Loud, Drunk en You need me, I don’t need you.