Een gigantische muurschildering ter ere van Gabriel García Márquez

De burgemeester van Bogotá, Gustavo Petro, heeft donderdag in de hoofdstad van Colombia een gigantische muurschildering met het beeld van de schrijver Gabriel García Márquez ingehuldigd. De muurschildering is gemaakt ter nagedachtenis van de Colombiaanse schrijver en Nobelprijswinnaar die nu precies een jaar geleden overleed in Mexico.

De artistieke interventie is op de hoek van Carrera 10 en Avenida Jiménez, een van de drukste plekken in de Colombiaanse hoofdstad, en volgens de burgemeester, een sombere hoek was, dat nu een nieuw gezicht heeft gekregen dankzij de kleurrijke muurschildering.

“Het is een eerbetoon aan Gabriel García Márquez en zijn wereld, dat is de Colombiaanse Caribische wereld, de wereld van Macondo, magisch realisme die ons laat zien waarom we gewelddadig waren, waarom we in oorlog zijn, maar ook de reden waarom we een tweede kans verdienen voor ons land “, zegt Petro verwijzend naar het boek van Marquez “Honderd jaar eenzaamheid”.

Volgens De burgemeester is de muurschildering geschilderd door kunstenaars uit de stad en is het een kunstwerk dat ons doet denken aan misschien wel de grootste Colombiaan uit de vorige eeuw.

colombiagarciamarquez

De muurschildering is gemaakt door een samenwerking tussen UMS (Street Art Colombia) en graffiti artiest Toxicomano.