Unieke tentoonstelling Vincent van Gogh in Bogotá

Het meesterlijk werk van een van Nederlands grootste iconen uit de Nederlandse kunst, Vincent van Gogh, is vanaf nu in Bogotá te zien.

Een overzichtstentoonstelling van zijn leven en werk is te zien in Cafam Floresta in Bogotá. Deze tentoonstelling toont 226 uitzonderlijke kunstwerk van Vincent van Gogh.

De tour in deze unieke tentoonstelling neemt je mee in het leven en werk van de grootste schilder van de 19e eeuw. Door middel van video’s, verklarende teksten en citaten uit brieven aan zijn broer Theo, krijgen de bezoekers een indruk van deze meesterlijke kunstenaar.

De citaten uit de brieven gaan veelal over de intenties van zijn werk en de droom die hij daarmee voor ogen had. In combinatie met de zuivere weergave van het werk, zorgt dit ervoor dat de bezoeker dicht bij de geest van Vincent van Gogh komt en zijn oeuvre op een ongewoon originele manier ervaart.

Tevens zijn er zeven prachtige 3D-animaties die de bezoekers een dynamische en hernieuwde ervaring geven van Vincent zijn werk. Bij de productie van de 3D animaties is gebruik gemaakt van innovatieve stereoscopie.

Voor de overzichtstentoonstelling zijn werken van Van Gogh met de allernieuwste technieken digitaal hersteld en op kleur gebracht. Van Gogh wilde met zijn schilderijen levendige kleuren laten zien maar zijn werk is helaas door de tijd heen vervuild en verkleurd geraakt. Doordat de kleuren met terughoudendheid zijn terug gebracht laat de tentoonstelling beter dan ooit zien hoe Van Gogh zijn werken voor ogen moet hebben gehad.

Ter bevordering van cultuur en kunst organiseert Scena Colombia een schilderswedstrijd. De bezoekers van de tentoonstelling krijgen de kans om het werk van Vincent van Gogh te herinterpreteren. De 10 finalisten, geselecteerd door de jury, zullen worden tentoongesteld in Cafam Floresta. De winnaar krijgt gratis een reis naar Nederland met alle kosten inbegrepen.