Grootste Colombiaanse smaragd wordt geveild

Een diamanten armband met een enorme smaragd zal het paradepaardje worden van de aankomende juwelenveiling van veilingshuis Christie’s in Hong Kong op 2 juni.
De smaragd is de grootste in zijn soort dat ooit geveild zal worden volgens de sieradenspecialist van het veilinghuis, May Lim.

De 38,51-karaats Colombiaanse smaragd heeft geen toevoeging van olie, verklaarde Lim en dat betekent dat de kleur niet is verbeterd. Smaragden kunnen barstjes hebben en zijn dan niet zo veel waard. Daarom wordt er vaak olie in gedaan om de onvolmaaktheden te verhullen en de kleur intenser te maken. Deze smaragd heeft zijn eigen natuurlijke kleur zonder toevoeging van olie.

A model poses with a 38.51-carat Colombian emerald and diamond bangle, designed by Etcetera, the largest no oil emerald ever to be auctioned, at a preview by Christie's ahead of their jewelry sale in Hong Kong, China May 19, 2015. According to the company, the diamond bangle is worth an estimated value of $1.5 to $2.3 million and will be sold at the auction on June 2.

“De veiling in Hong Kong bestaat uit 300 loten met een waarde van 85 miljoen dollar. Een van hen is de smaragd armband van Etcetera. De armband heeft een 38-karaats smaragd uit Colombia, geen olie en het zal de grootste smaragd zijn die ooit geveild is” zei Lim. Ze voegde er aan toe dat naar verwachting de smaragd met armband meer dan 2 miljoen dollar zal opbrengen.

De smaragden uit Colombia zijn beroemd om hun mooie kleur en kent de grootste productie van smaragden ter wereld. Een fascinerende edelsteen met zijn intense kleur groen is hij een van de mooiste groene kleuren die er in de natuur voorkomen. De mooiste smaragden worden gevonden in Colombia en niet voor niets hebben de meest waardevolle smaragden vaak de benaming ‘Colombia Green’.